Natuurhuisje
Ons gastenhuis is een architectonisch hoogstandje.
Een comfortabele betonnen kubus met 38m2 Scandinavisch design gebouwd in de bosrand van de Sint Pietersberg. Absolute rust, privacy en stilte op slechts 15 minuten loopafstand van het centrum van de stad en vanuit uw voordeur loopt u direct het natuurgebied Sint Pietersberg binnen!
Een unieke ervaring!
Een Cuvée van Maastrichtse bodem!
Gemaakt van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Blanc volgens methode traditionelle (het arbeidsintiensieve proces waarbij de wijn een tweede fermentatie in de fles ondergaat zodat er bubbels ontstaan).
Een mooie mousserende wijn met veel finesse en karakter.
Super als luxe aperitief of feestwijn, op een subtiele wijze verfrissend!
Ons Proces
De wijnmakers
De wijngaard en het onderhoud ervan is in handen van Joris Dassen. Hierbij wordt hij geadviseerd door Ralph Huydts, tevens eigenaar van wijngaard Raarberg te Meerssen en "RAAR BRUT"). De druiven worden lokaal verwerkt in de productielocatie van Ralph in de Alexander Battalaan in het centrum van Maastricht


Duurzaam
Om zo duurzaam mogelijk te produceren maken wij gebruik van een vingerwieder (kunststof vingers die de bodem vrijhoudt van onkruid door regelmatig de bodem rond de stammen te draaien). Op deze manier hoeven wij géén pesticiden te gebruiken ter voorkoming van onkruidvorming onder de stammen.
Tevens ontbladeren wij handmatig om zo het gebruik van bestrijdingsmiddelen tot een absoluut minimum te beperken.

Lokaal geproduceerd
De druiven worden lokaal verwerkt in de productielocatie van Ralph in de Alexander Battalaan in het centrum van Maastricht.
Proef het in de regio
Restaurant SOFA schenkt Pieter Brut mocht u willen proeven (gelegen op Landgoed Kasteel De Hoogenweerth).
Trouwen in de wijngaard
Het is mogelijk om de wijngaard exclusief te gebruiken om uw trouwerij te vieren. De trouwceremonie kan door de gemeente in de wijngaard worden voltrokken! Absolute privacy is gegarandeerd!
Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden en prijzen te bespreken!
De Oogst
Traditie
Ieder jaar wordt er in September handmatig, traditioneel geoogst in een gezellige setting. Wij vieren deze oogst samen met vrienden en vrijwilligers die ons helpen bij de pluk.
Deze oogsten worden gevierd met een stevig ontbijt als goede start van de dag, koffie en vlaai in de pauze en uiteraard een lunch met een mooi glas bubbels!


Meld je aan!
Aan het einde van de plukdag zullen wij gezamenlijk het persproces in de Alexander Battalaan gaan bekijken! Kortom een unieke dag!
Ben je geïnteresseerd om op de lijst te komen dan meld je hiervoor aan op deze website. Wij zullen de plukdata 2 weken voor de pluk met jullie communiceren en dan kun je zelf kiezen wanneer je wilt meedoen.

Historie
Deze foto (locatie van het landgoed) dateert uit 1926 (genomen tijdens de grote overstroming van de Maas).
Links in de foto is het kasteel van de beroemde violist André Rieu te zien.
In de vorige eeuwen werd op deze gronden kleinschalige landbouw gedreven door de "tuinders van Sint Pieter".
Wijnproeverij
Een geheel verzorgde rondleiding door de wijngaard en kennismaking met Pieter Brut is mogelijk *.
Exclusief op een van de mooiste privé-plekjes van Maastricht temidden van de wijngaarden met een prachtig uitzicht over de stad en het Maasdal.
Een rondleiding start bij 20 euro per persoon inclusief 2 glazen Pieter Brut, water, stokbrood en nootjes. De standaard proeverij duurt 1,5 uur en is uit te breiden met een luxe borrelarrangement bestaande uit locale streekproducten (49,50 per persoon inclusief de wijnproeverij).
* Minimum 20 personen.
Kleinschalig
Enkel aan de bovenzijde van het landgoed, bovenop de kalkrijke mergel-ondergrond (boven de bekende mergelgrotten) groeien onze wijnstokken.
Deze ondergrond geeft Pieter Brut zijn unieke karakter. Sinds de middeleeuwen was deze wijnproductie al op deze locatie aanwezig!
De combinatie met bijenkasten, struweel van Mispel en meidoornhagen, versterkt het typisch Limburgse natuurlijke aangezicht van deze prachtige plek.