• Wegdromen bovenop de Sint-Pietersberg

  1. Dia 1
  2. Dia 2
  3. Dia 3

Natuurhuisje

Meer info

Een Cuvée van Maastrichtse bodem!

Meer

Ons Proces

De wijnmakers

De wijngaard en het onderhoud ervan is in handen van Joris Dassen. Hierbij wordt hij geadviseerd door Ralph Huydts, tevens eigenaar van wijngaard Raarberg te Meerssen en "RAAR BRUT"). De druiven worden lokaal verwerkt in de productielocatie van Ralph in de Alexander Battalaan in het centrum van Maastricht

Duurzaam

Om zo duurzaam mogelijk te produceren maken wij gebruik van een vingerwieder (kunststof vingers die de bodem vrijhoudt van onkruid door regelmatig de bodem rond de stammen te draaien). Op deze manier hoeven wij géén pesticiden te gebruiken ter voorkoming van onkruidvorming onder de stammen. 

Tevens ontbladeren wij handmatig om zo het gebruik van bestrijdingsmiddelen tot een absoluut minimum te beperken.

Lokaal geproduceerd

De druiven worden lokaal verwerkt in de productielocatie van Ralph in de Alexander Battalaan in het centrum van Maastricht.

Proef het in de regio

Restaurant SOFA schenkt Pieter Brut mocht u willen proeven (gelegen op Landgoed Kasteel De Hoogenweerth).

Trouwen in de wijngaard

Contact

De Oogst

Traditie

Ieder jaar wordt er in September handmatig, traditioneel geoogst in een gezellige setting. Wij vieren deze oogst samen met vrienden en vrijwilligers die ons helpen bij de pluk. 

​Deze oogsten worden gevierd met een stevig ontbijt als goede start van de dag, koffie en vlaai in de pauze en uiteraard een lunch met een mooi glas bubbels!

Meld je aan!

Aan het einde van de plukdag zullen wij gezamenlijk het persproces in de Alexander Battalaan gaan bekijken! Kortom een unieke dag!

Ben je geïnteresseerd om op de lijst te komen dan meld je hiervoor aan op deze website. Wij zullen de plukdata 2 weken voor de pluk met jullie communiceren en dan kun je zelf kiezen wanneer je wilt meedoen.

Historie

Wijnproeverij

Kunst en Architectuur

De architectuur van het landhuis is afkomstig van beeldend kunstenaar Xander Spronken en archtiect Mathieu Bruls, zij hebben kunst én spartaanse architectuur samengesmolten.Een open constructie van 350 jaar oude meerpalen (uit de haven van Rotterdam) bovenop een spartaanse betonnen "bunker" die 8 meter diep de berg in gebouwd is.

SpronkenHouse - gerelateerde architectuur

Kleinschalig

Heeft u een vraag?

contact